محل تبلیغات شما
فروید اعتقاد داشت غرایز عناصر اصلی شخصیت هستند. از دیدگاه وی غرایز نیروهای برانگیزاننده‌ای هستند که رفتار را سوق می‌دهند و جهت آن را تعیین می‌کنند. غریزه نیاز بدنی است که به حالت ذهنی، یعنی میل، تبدیل شده است. وقتی بدن در حالت نیاز است، فرد احساس تنش یا فشار می‌کند. هدف غریزه، ء کردن نیاز و در نتیجه کاهش تنش است.

فروید غرایز را به دو گروه اصلی تقسیم نمود: غرایز زندگی و غرایز مرگ. غرایز زندگی به سوی رشد و نمو گرایش دارد. این غرایز بقا را به دنبال دارند و با نیازهایی چون غذا، آب، هوا و میل جنسی در ارتباط هستند. از سوی دیگر غرایز مرگ قرار دارند که با سایق پرخاشگری همراه بوده و نیازهایی چون نابود کردن و فتح کردن را شامل می‌شود. فروید معتقد است از آنجا که بروز بسیاری از اینگونه نیازها از دید جامعه پذیرفته شده نیست، افراد انرژی روانی ایجاد شده از سوی نیازها را جابه جا می‌کنند. این جا به جایی باعث می‌شود نیاز پایه به گونه‌ای دیگر خود را نشان داده و شود. به عنوان مثال میل به کنترل و یا سلطه جویی می‌تواند از غرایز مرگ ناشی شود.

بر اساس دیدگاه فروید افراد برای کسب حداکثر لذت و گریز از تنش برانگیخته می‌شوند. لذا بر اساس این دیدگاه، برای تغییر رفتار افراد در سازمان لازم است مزایایی که آن‌ها از قبول تغییر کسب می‌کنند و یا تهدیدهایی که در صورت مقاومت با آن مواجه خواهند شد، صحبت به میان آید. این رویکرد شاکله مدیریت در عصر صنعت را تشکیل می‌دهد. زمانیکه به کارکنان به مثابه انسان افتصادی نگریسته می شد.


دهکده سلامتی مبارزه با کرونا

برترین مقاله های رشته های روانشناسی و مدیریت با تمام گرایشات

خاطره یک صاحب کارخانه بیسکویت سازی

غرایز ,فروید ,تنش ,سوی ,افراد ,می‌کنند ,غرایز مرگ ,و یا ,از دیدگاه ,نیازهایی چون ,بر اساس

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Christopher's game patpoireme1988 duycalridan cecodarbaa naipogodvie وبلاگ آموزشی طراحی و ساخت سایت حرفه ای moicensimppar کتابخانه شهدای شهباز سرگرمی Automotive repair information